Consiliul Europei cere Germaniei să ia măsuri mai ferme împotriva traficului de persoane

Autorităţile germane trebuie să-i pedepsească pe traficanţi într-un mod mai eficient şi să le acorde victimelor ajutor şi compensaţii mai substanţiale, potrivit raportului.

Traficul de persoane alimentează mai ales prostituţia, dar a crescut şi numărul persoanelor exploatate în relaţii de muncă, notează raportul, referindu-se la ample anchete desfăşurate în sectorul industriei de prelucrare a cărnii şi cel al distribuţiei de băuturi.

Consiliul Europei a constatat şi unele evoluţii pozitive de la ultima evaluare privind Germania, crescînd semnificativ numărul celor condamnaţi pentru trafic de persoane, deşi stîrnesc preocupare aspecte ca numărul mare de sentinţe cu suspendare şi durata excesivă a procedurilor legale.

CoE a criticat de asemenea compensaţiile prea mici acordate victimelor.

Potrivit autorităţilor germane, traficul de persoane este foarte greu de detectat şi un mare număr de cazuri nu ajung probabil să fie raportate.

Majoritatea victimelor provin din Germania, Europa de est şi de sud-est; acestea sînt forţate să se prostitueze sau să lucreze în condiţii similare exploatării, după ce li se promit locuri de muncă legale şi bine plătite.

În cea mai mare parte, acest lucru este cauzat de lipsa de perspective şi de situaţia de sărăcie a victimelor şi de cererea de prostituţie şi mînă de lucru ieftină, notează autorii raportului.


Preluat de la: Noi.md