Captură neobișnuită: Un pescar a prins un biban uriaș

Americanul a declarat că bibanul hibrid (ceva între bibanul alb și bibanul dungat) încerca cu disperare să scape, după ce a luat 90 de metri de fir de pe mulinetă. Din fericire, pescarul folosea o undiță și o mulinetă grele, ceea ce i-a permis să își prindă prada.

„Am prins mulți pești mari, de pînă la 3,5 kg, dar cel pe care l-am prins era mult mai mare decît tot ce prinsesem pînă atunci”, spune el. Keith a avut nevoie de ajutorul unui prieten pentru a scoate bibanul din apă: în timp ce el se îndrepta spre baza barajului, însoțitorul său a folosit o greblă pentru a curăța zona de crengi și resturi. La început, fermierul a vrut să elibereze bibanul uriaș, dar a fost convins să păstreze captura.

Mai tîrziu, bărbatul a dus peștele la experți pentru evaluare. Experții au confirmat că era de fapt un biban hibrid, un amestec de biban alb și biban dungat, în vîrstă de aproximativ șapte ani. Acesta avea 81 de centimetri lungime și cîntărea 8,8 kilograme, cu aproape 140 de grame mai mult decît recordul anterior al statului Ohio.


Preluat de la: Noi.md