Condamnare în cazul accidentului de la Strășeni, soldat cu decesul unui monor

Un bărbat din raionul Strășeni a fost condamnat la opt ani de închisoare, după ce a provocat un teribil accindet rutier, soldat cu decesul unui minor. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Strășeni, sediul Central.

Cazul a avut loc în 7 noiembrie 2021. Potrivit procurorilor, șoferul se deplasa cu viteză excesivă pe șoseaua Chișinău-Ungheni,  în direcția orașului Strășeni, unde sectorul de drum se afla în reparație. El ar fi ignorat indicatorul rutier și a lovit un alt automobil care se deplasa regulamentar din sens opus.

Mașina era condusă de o femeie, care avea ca pasageri pe fratele acesteia și fiul ei minor. În urma impactului, persoanele au fost transportate în stare gravă la spital, însă minorul de 12 ani a decedat pe loc, din cauza traumelor primite.

 Oamenii legii precizează că inculpatul era beat criță la volan și avea o concentrație de alcool în aerul expirat de peste 12 ori mai mare față de norma admisă.

Ba mai mult, în mașina acestuia erau alți cinci pasageri, între care doi minori.

În cadrul anchetei s-a stabilit că bărbatul se deplasa cu viteza de 120 km/h, peste limita admisă pe acea porțiune a drumului.

Inculpatul nu și-a recunoscut vina.

Ulterior, din motivul eschivării acestuia de a se prezenta în ședința de judecată, în privința acestuia au fost inițiate măsuri de căutare, cu eliberarea unui mandat de arest.

Totodată, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasarea prejudiciului moral cauzat în sumă totală de 2 milioane lei din contul inculpatului. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.


Preluat de la: Publika.md