Comuna Grătiești va avea în curînd un Centru administrativ-cultural

Anterior, în această clădire, veche de peste 120 de ani, activa Casa de Cultură, însă din cauza stării sale deplorabile, căminul cultural nu a mai funcționat timp de mai bine de 10 ani, notează Noi.md.

Astfel, o parte dintre activități s-au desfășurat la Muzeul Etnografic ”Leagănul Veșniciei” din localitate, iar în perioada caldă a anului, evenimentele erau organizate în scuarul din fața primăriei.

Totodată, Biblioteca satului a funcționat în incinta școlii primare în ultimii ani, iar Primăria – într-o clădire mică care aparține cotașilor din comună, unde, de asemenea, aveau loc ședințele consiliului comunal.

Proiectul de renovare a inclus lucrări capitale atît la interior, cît și la exterior. Astfel, au fost schimbate acoperișul, ușile şi geamurile, au fost construite grupuri sanitare, înnoit sistemul de iluminat şi s-a pus gresie.

Clădirea are două nivele. La parter vor fi amplasate birourile administrației publice locale, iar la etaj vor fi o sală mare de festivități, o sală de ședințe a Consiliului comunal și Biblioteca satului.

În comuna Grătiești, sînt 6670 de locuitori. Proiectul a fost realizat în cadrul Programului Național „Satul European”.


Preluat de la: Noi.md