Colonel în rezervă și fiul acestuia, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală de peste două milioane de lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea pe banca acuzaților a doi învinuiți – tată și fiu, pentru evaziune fiscală de peste 2,1 milioane lei în desfășurarea activității în domeniul jocurilor de noroc, loteriilor, întreținerii cazinourilor și exploatării automatelor de joc.

Cei doi au vârsta de 80 și, respectiv, 50 de ani și sunt învinuiți de comiterea acestor fapte în cadrul întreprinderii în care tatăl era director, iar fiul era asociat al acesteia. În fond, aceștia prezentau la Fisc informații false despre venitul real obținut și astfel și-au redus suma impozitului pe venit rezultat din activitatea de întreprinzător.

Prin urmare, în vederea viitoarei recuperări a acestui prejudiciu de milioane de lei cauzat statului, procurorii au solicitat și au obținut în fața magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana aplicarea sechestrului pe bunurile directorului întreprinderii, în sumă de peste 3,2 milioane lei.

Recent, în luna mai a anului 2022, procurorii PCCOCS au trimis în judecată un alt dosar penal privind evaziunea fiscală comisă în cadrul întreprinderii cu activitate similară, vândută altui proprietar de către directorul învinuit în acest dosar. Suma prejudiciului cauzat statului în dosarul de învinuire a directorului celeilalte întreprinderi este de peste 600.000 lei, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit Codului penal, evaziunea fiscală se pedepsește cu amendă de până la 350.000 lei, sau cu închisoare de până la 5 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

 


Preluat de la: Publika.md