CNAM va aloca mai mulți bani pentru serviciile de intervenție timpurie la copii, în 2023

În 2023, Compania Națională de Asigurări în Medicină va aloca 16 milioane de lei pentru serviciile de intervenție timpurie la copii, cu peste 11 milioane mai mult față de suma inițial contractată în anul trecut.

Potrivit unui comunicat emis de CNAM, majorarea sumei a fost determinată de creșterea necesităților în servicii destinate copiilor de 0-3 ani cu nevoi speciale.

Totodată, în acest an, s-a majorat și numărul de prestatori contractați pentru acordarea intervențiilor timpurii la copii. Totodată, a fost extinsă aria de prestare a acestui tip de servicii acoperite de asigurarea medicală obligatorie. Ele vor fi oferite și în raioanele Ungheni și Cahul.

„Din cei zece prestatori contractați la nivel național, șase sunt instituții medicale publice (Institutul Mamei și Copilului, Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii, Centrul de Sănătate Criuleni, Spitalul raional Florești, Centrul de Sănătate Ungheni, Centrul de Sănătate Cahul), iar patru – asociații obștești (Centrul de Intervenție Precoce „Voinicel”, Asociația pentru Asistența Copiilor cu Deficiențe „ASCODE”, Asociația Obștească „Moldova AID”, Fundația „Tony Hawks Centru”) care oferă întregul spectru de servicii necesare copiilor cu nevoi speciale”, se menționează în comunicatul emis de CNAM.

Pentru a beneficia gratuit de intervenții timpurii oferite de echipa multidisciplinară, părinții, îngrijitorii legali ai copiilor de până la 3 ani, cu nevoi speciale, urmează să se adreseze la instituțiile specializate menționate mai sus.

 


Preluat de la: Publika.md