Primarul de Călărași riscă să rămână fără mandat. ANI a constatat că acesta are o avere nejustificată de peste 1 milion 500 mii lei

Autoritatea Națională de Integritate a stabilit o avere nejustificată de peste 1 milion 500 de mii de lei la un primar din Moldova și membrii familiei sale. Ar fi vorba de edilul oraşului Călărași, cercetat în mai multe cauze penale pornite pe fapte de corupție și care, recent, a fost percheziţionat de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie. Dacă actele de constatare vor rămâne definitive, primarul ar putea rămâne fără mandat. 

„Actul de constatare se va transmite instanței de judecată în vederea aplicării măsurilor de asigurare necesare și dispunerii încasării în folosul statului a valorii averii nejustificate sau confiscării acesteia”, menționează ANI.

ANI mai menționează că, primarul va fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică pe o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

 


Preluat de la: Publika.md