CNA a publicat sinteza săptămînii

Menționăm că la moment, o persoană este deținută în izolatorul Centrului, iar alte 10 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sînt plasate în penitenciare. În perioada de referință, ofițerii de urmărire penală au inițiat 27 de cauze penale, în total fiind în procedură 512 de dosare.

De asemenea, Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a emis ordonanțe de sechestru, în baza delegațiilor Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA, pe o încăpere locativă în valoare de 400 de mii de lei, într-un caz de corupere pasivă. Totodată, prin încheierea judecătorului au fost confirmate sechestre în suma de peste 600 de mii de lei. Săptămîna trecută, pe conturile trezoreriale ale Agenției au fost depuse 200 de mii de lei.

Pe domeniul de prevenire a corupției, Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 13 de rapoarte de expertiză anticorupție și 12 avize pe marginea unor proiecte de acte normative, examinate săptămîna trecută. În perioada menționată au fost organizate 5 instruiri anticorupție pentru 665 de persoane. De asemenea, au fost finalizate 7 expertize criminalistice. CNA notifică inițierea a 2 analize operaționale, eliberarea a 176 de caziere de integritate, recepționarea a 38 de apeluri la linia națională anticorupție și 1437 de materiale înregistrate în cancelaria Centrului.


Preluat de la: Noi.md