Cîți veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial au mai rămas în Moldova

Șefa statului a avut o discuție emoționantă cu Ion Mereacre, care a fost trimis pe front în 1944, cînd avea doar 18 ani.

El speră ca cei patru copii, 10 nepoți și 19 strănepoți ai săi, ca și întreaga Moldovă, să nu mai cunoască niciodată ororile războiului și să se bucure de o viață liniștită.

Maia Sandu i-a mulțumit veteranului pentru sacrificiul său, pentru dragostea față de patrie și pentru că a contribuit, alături de nenumărați eroi, la restabilirea păcii pe continentul european.

La 8 mai 1945, a fost declarată victoria asupra nazismului, iar războiul sîngeros a luat sfîrșit. Au mai rămas foarte puțini oameni care pot povesti despre tragedia războiului pe care l-au trăit. Ion Mereacre este unul dintre ei. Președintele moldovean a ascultat povestea vieții sale, lecțiile pe care le-a învățat de la tatăl său despre umanitate și onoare.

„Astăzi, în Moldova mai trăiesc 37 de veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial. În cinstea lor și a celor căzuți la datorie, vom face tot ce ne stă în putință pentru ca în țara noastră să existe înțelegere reciprocă și ca oamenii să trăiască în pace”, a declarat șefa statului.


Preluat de la: Noi.md