Cîte cereri pentru Creditul Agricol de Urgență au fost deja aprobate

Despre acest lucru a anunțat Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, menționînd că Programul care prevede acordarea de credite în valoare de pînă la 500.000 lei fiecărui solicitant, a înregistrat pînă acum o cerere totală de aproximativ de peste 11 milioane lei. Din totalul cererilor depuse, 18 au fost deja aprobate.

Ministerul Agriculturii a menționat că, Creditul Agricol de Urgență este singurul produs de acest gen care beneficiază de o garanție din partea statului în valoare de 90%. Totodată, este unicul produs garantat de stat accesibil clienților băncilor comerciale din categoria substandard, gestionat de Fondul de Garantare a Creditelor al Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.

Menționăm că această informație a fost prezentată astăzi de Ministerul Agriculturii, după ce Asociația „Forța Fermierilor” a declarat că agricultorii sînt nemulțumiți de funcționarea mecanismului de creditare urgentă, deoarece multe bănci refuză să le acorde astfel de împrumuturi. Prin urmare, agricultorii se pronunță pentru organizarea unei ședințe de urgență cu băncile, ODA și Banca Națională a Moldovei.


Preluat de la: Noi.md