Cifre alarmante! La fiecare 36 de secunde, un om a murit de COVID-19 în SUA, în ajunul Zilei Recunoștinței

Statele Unite au înregistrat, pentru a doua zi la rând, peste 2.000 de decese din cauza noului coronavirus. Miercuri, în ajunul Zilei Recunoștinței, americanii au înregistrat cel mai trist bilanț din ultimele 6 luni: peste 2.400 de oameni au murit, potrivit datelor centralizate de universitatea Johns Hopkins. Un om la fiecare 36 de secunde, scrie digi24.ro.

Numărul noilor îmbolnăviri a urcat din nou până la 200.000.

Unul după altul, statele încep să reintroducă restricții, chiar dacă a început perioada sărbătorilor.

Filiala regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru cele două Americi le-a recomandat locuitorilor de pe aceste continente să îşi amâne sau să îşi reducă participarea la reuniunile în masă pe durata apropiatului sezon al sărbătorilor de iarnă, întrucât numărul infectărilor cu noul coronavirus a început din nou să crească în această parte a lumii, informează Reuters.

„Nu este timpul pentru a găzdui niciun fel de reuniuni ample… în timpul unei pandemii, nu există un sezon al sărbătorilor lipsit de riscuri”, a declarat Jarbas Barbosa, directorul-adjunct al Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii (PAHO), scrie Agerpres.

Slujbele religioase ar trebui să aibă loc în exterior atunci când acest lucru este posibil sau să fie limitate în ceea ce priveşte numărul de participanţi, a adăugat oficialul american.

Deoarece orice adunare publică, orice deplasare la cumpărături şi chiar orice călătorie aduce cu sine o creştere a riscului de răspândire a virusului, cea mai sigură opţiune pentru americani este aceea de a rămâne acasă, a mai spus Jarbas Barbosa.

PAHO nu le recomandă americanilor să se bazeze pe testele de laborator pentru a călători, întrucât acestea nu garantează călătorii sigure şi nici nu elimină riscul de a contracta virusul de la călători infectaţi.

Ţările din cele două Americi au raportat peste 1,5 milioane de cazuri de COVID-19 în ultimele şapte zile, această cifră fiind cea mai mare de la declanşarea pandemiei, au transmis miercuri reprezentanţii organizaţiei menţionate.

Creşterea rapidă a numărului de infectări a continuat în Statele Unite, iar fenomenul s-a accelerat în mai multe ţări de pe continentele americane.

În Canada, numărul infecţiilor a crescut în special în rândul persoanelor vârstnice şi în interiorul comunităţilor indigene, a precizat Jarbas Barbosa.


Preluat de la: Publika.md