Chironda, luat la rost de Ceban. Primarul Capitalei a cerut explicaţii pentru proiectele întârziate

Scântei la şedinţa operativă a serviciilor primăriei Capitalei. Viceprimarul Victor Chironda a fost luat la rost de primarul Ion Ceban pentru că nu a reuşit să operaţionalizeze în perioada promisă proiectele de tichetare electronică şi cel de amenajare a locurilor de parcare.

„Tichetarea electronică în martie trebuia să fie, parcările în mai.”, a spus primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

În apărarea sa, viceprimarul a declarat că procesul de creare a locurilor de parcare şi cel de instalare a turnichetelor în mijloacele de transport public sunt extrem de birocratice.

„Mai avem nevoie de un studiu despre trafic, caietul de sarcini a fost elaborat şi urmează a fi licitat studiul şi apoi să îl comasăm cu studiul din 2014 şi să purcedem la tichetarea electronică.”, a afirmat viceprimarul Capitalei, Victor Chironda.

Totuşi, va mai dura cel puţin jumătate de an până vom putea plăti cu cardul pentru călătoria cu transportul în comun. Cât despre amenajarea locurilor de parcare, viceprimarul spune că e nevoie de alte studii legate de traficul din zonă.

„Despre aceste acţiuni discutăm din decembrie anul trecut, concret care acţiune a fost întreprinsă, lumea întreabă în fiecare zi. Am blocat parcarea acolo, dincolo, lumea întreabă. Eu am obosit să răspund la toate televizoarele despre această situaţie.”, a comunicat primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

„Toate procedurile au fost pornite, dar ele durează, avem nevoie de schimbarea schemei sistemului de circulaţie pentru a putea amenaja locuri de parcare pe străzile din zona centrală.”, a răspuns viceprimarul Capitalei, Victor Chironda.

Victor Chironda spune că a identificat locuri adecvate pentru două parcări municipale, însă discuţiile continuă cu agentul economic pentru condiţiile parteneriatului public-privat.

Primarul Ion Ceban i-a cerut lui Chironda ca până la sfârşitul săptămânii să vină cu soluţii pentru a urgenta cele două proiecte.


Preluat de la: Publika.md