Bucurie mare în localitatea de baștină a președintelui ales, Maia Sandu. Oamenii spun că așteptau de mulți ani această victorie

Bucurie mare în localitatea de baștină a președintelui ales, Maia Sandu. Locuitorii satului Risipeni, din raionul Fălești, spun că așteptau de mulți ani această victorie, mai ales că sunt siguri că Republica Moldova va deveni o țară prosperă, condusă fiind de consăteanca lor.

Mulţi susțin că au votat-o pe lidera PAS, pentru că își doresc o țară dezvoltată și cu valori europene.

„Cei mai bucuroși noi suntem. O meritat, demult a meritat și bine că s-a primit acum, pentru că eu sunt ferm convins că asta e o biruință pentru întreg poporul.”

„Eu îi dădeam 60%, dar ea are 58. Să fie prosperitatea Republicii Moldova, cu puterea noastră să mergem. Dar să nu ne comande nici rusul, nici românul.”

„Parca aș zice că o parte femeiască ar face treaba mai bine, oleacă tragem nădejde.”

„Suntem foarte bucuroși că a biruit vectorul Pro European pentru toată lumea. Ea are toate prioritățile, numai să aibă sănătate și susținere.”

Totodată, oamenii spun că ar fi bucuroși ca schimbările să se resimtă și în localitatea lor, unde e necesară renovarea clădirilor publice, a drumurilor, dar și conectarea gospodăriilor la sistemul de apă şi canalizare.

„Oleaca drumuri mai bune și în casa de cultură trebuie renovată, că e tare rea, școala să o repare.”

„Vrem să avem apă, să vie pe canalele pe care au început să se facă mai demult.”

„E foarte greu să renovezi ceea ce mulți ani s-a distrus, dar cu timpul peste un an, doi să fim la un nivel mai înalt.”

Potrivit primarului satului Risipeni, Dmitri Mosoreti, în turul doi al scrutinului prezidenţial, la urne, au ieşit 54 la sută dintre alegătorii din sat. 599 de săteni au votat-o pe Maia Sandu şi 227 s-au pronunţat pentru Igor Dodon.


Preluat de la: Publika.md