Chicu șantajează agricultorii că le dă bani doar dacă RENUNȚĂ la proteste / Libertatea de exprimare nu contează pentru „tehnocratul” Ion Chicu

 

Guvernul a decis astăzi alocarea, din Fondul de Intervenție, a încă 100 de milioane de lei pentru susținerea producătorilor agricoli care au fost afectați de secetă. Suma totală crește la 300 de milioane de lei, iar producătorii de cereale din prima grupă, care au fost afectați de secetă, nu vor primi mai mult decât 1500 de lei pentru un hectar.

Asta în timp ce fermierii care protestează de mai multe zile solicită compensații de cel puțin 2500 – 2700 de lei pentru un hectar.

„Pentru cei care nu se vor întoarce la activitățile agricole, nu vom debursa banii”, a avertizat premierul Ion Chicu.

„Dacă majoritatea dintre cei cu care m-am întâlnit au revenit la activitățile agricole, sunt o parte din liderii agricoli, membri ai unui partid, care continuă să pună presiune pe Guvern pentru a tripla această sumă. Nu este cea mai înțeleaptă abordare. Guvernul nu tolerează șantajul. Nu avem de gând să mai luăm bani de la societate pentru acești lideri agricoli. Noi aprobăm aceste proiecte, dar pentru cei care nu lucrează acum, dar stau cu tehnica procurată pe banii din buget, pentru cei care nu revin la activitățile agricole, deci nu valorifică banii, nu vom debursa banii”, a comentat premierul Ion Chicu, transmite jurnal.md 

Constituția Republicii Moldova – Articolul 32. Libertatea opiniei şi a exprimării

(1) Oricărui cetăţean îi este garantată libertatea gîndirii, a opiniei, precum şi libertatea exprimării în public prin cuvînt, imagine sau prin alt mijloc posibil.


Preluat de la: Timpul.md