Cercetătorii germani organizează un concert cu 4.000 de spectatori pentru a studia cum se răspândește coronavirusul

Cercetătorii germani intenționează să organizeze un concert cu 4.000 de spectatori pentru a stabili dacă este posibilă desfășurarea de evenimente cu public mare în interiorul clădirilor, fără a răspândi noul coronavirus, scrie digi24.ro.

Potrivit Business Insider, la acest concert, pentru atingerea scopului propus, se vor folosi mașini de ceață, dezinfectant fluorescent pentru mâini și dispozitive de urmărire a contactelor.

Oamenii de știință de la Universitatea „Martin Luther” din Halle-Wittenberg cheamă 4.000 de oameni la concertul artistului pop Tim Bendzo din 22 august, care va avea loc pe un stadion închis din Leipzig.

Manifestarea a fost inclusă într-un proiect de un milion de euro numit Restart-19.

„Încercăm să aflăm dacă ar putea exista o cale de mijloc între vechiul şi noul normal care ar permite organizatorilor să lase suficiente persoane într-o sală de concerte fără a înregistra o pierdere financiară”, a declarat pentru The Guardian Stefan Moritz, șeful departamentului de Boli Infecțioase a universității.

Pe site-ul universității, unde a fost anunțat evenimentul, se spune că interzicerea de evenimente cun un număr mare de persoane a devenit o „amenințare existențială pentru numeroși sportivi și artiști care depind de public pentru a realiza venituri”, potrivit Deutsche Welle.

Cei înscriși în proiectul Restart-19 trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani și aibă test negativ pentru coronavirus cu 48 de ore înainte de experiment.

Participanții vor merge la trei concerte: unul fără distanțare socială, unul cu intrare graduală și măsuri sporite de igienă și al treilea cu distanțare socială.

Oamenii de știință spun că riscul de a contracta coronavirusul la aceste evenimente este scăzut, dar nu garantează că nu va exista niciun risc.


Preluat de la: Publika.md