Cele mai mici animale de companie pe care i le poți lua copilului tău

Unele animale au nevoie de mult spațiu, altele de îngrijire și atenție. Astfel, tot mai multe persoane se orientează către animalele mici de companie. În acest material vă vom prezenta cîteva variante micuțe și drăgălașe pentru copilul tău.

Cele mai mici animale de companie

Fiecare copil își dorește la un moment dat un animal de companie, iar părinții se gîndesc prima oară la un cîine sau o pisică. Apoi, după ce analizează mai mult situația, adulții își dau seama că acestea nu sînt foarte ușor de întreținut într-un apartament. Un animal înseamnă o responsabilitate și trebuie să-i aloci foarte mult timp, deoarece nu l-ai cumpărat ca să-l chinui, nu-i așa? Ei bine, analizează bine situația și variantele înainte de a face acest pas. Există o mulțime de animale mici de companie foarte simpatice, nu doar cîine sau pisică. În continuare îți vom prezenta cîteva.

Hamster

Unul dintre cele mai mici animale de companie este hamsterul. Dacă copilul tău îți dorește un animăluț, atunci acest blănos este alegerea perfectă. Avantajul este acela că un hamster se îngrijește destul de ușor, dar dezavantajul este că trăiește doar trei ani. Cel mai bine este să-i spui copilului tău totul despre viața micuțului animal, inclusiv durata de viață, altfel este posibil să sufere cînd se desparte de acesta.

Porcușorul de Guineea

Porcușorul de Guineea este o variantă mai mare a hamsterului, dar diferența este că acesta nu mușcă, trăiește cu un an sau doi mai mult și nu are nevoie de o roată pe care să-și consume energia. Cu toate acestea, porcușorul de Guineea este un animăluț destul de activ și pus pe distracție.

La capitolul dezavantaje putem să punctăm faptul că are nevoie de atenție. Acesta trebuie luat în brațe, deoarece are nevoie să se obișnuiască cu oamenii. Altfel, porcușorul de Guineea devine fricos și se va ascunde de tine. De asemenea, acest animal are nevoie de o cușcă mai mare.

Iepure de apartament

Probabil că ți se pare ciudat să crești un iepure în apartament, dar sînt anumite rase precum Piticul Olandez și Mini Satin care se adaptează destul de bine la astfel de spații închise. Sunt animale foarte drăgălase, simpatice, sociabile și au capacitatea de a învăța anumite trucuri. Speranța de viață a unui iepure de acest gen este de aproximativ șapte ani.

Broasca țestoasă

Dacă îți dorești să-i oferi copilului tău un „prieten” pe viață, atunci cumpără-i o broască țestoasă. Acest animal de companie poate trăi între 70 și 75 de ani și nu sînt deloc greu de întreținut. Mai mult decît atît, broaștele țestoase de Florida nu au nevoie de foarte multă atenție pentru că în timpul sezonului rece hibernează.

Papagal (Peruș)

Într-un apartament mai poți ține un papagal. De exemplu, un peruș este cea mai întîlnită specie și cea mai potrivită, deoarece se obișnuiesc foarte repede cu oamenii și sînt destul de afectuoși. Un avantaj este că nu ai nevoie de un spațiu mare și nu fac foarte multă mizerie, cel puțin nu este urît mirositoare.


Preluat de la: Noi.md