Ce spune directorul Şcolii de Management în Sănătate Publică despre diploma de master a Alei Nemerenco

Diploma de master a Alei Nemerenco de la Şcoala de Management în Sănătate Publică ar fi fost eliberată conform legii. Cel puțin asta susține directorul instituţiei, Oleg Lozan, care a precizat că, în zilele următoare, va emite un comunicat de presă la acest subiect.

Lozan ne-a confirmat că actualul consilier prezidenţial nu a frecventat cursurile la Şcoala de Management în Sănătate Publică. Totuşi, diploma de master i-ar fi fost oferită legal.

„Respectivele persoane au fost trimise la stagiere peste hotare în Israel, în Franţa, în România, în multe alte ţări ale comunităţii europene, după care au revenit în ţară, efortul respectiv educaţional a fost echivalat, cum, de fapt, sunt echivalate şi alte diplome. Respectiv, aceste persoane au tot dreptul să beneficieze de acest titlu, de master în managementul sănătăţii publice.”, a comunicat directorul Şcolii de Management în Sănătate Publică, Oleg Lozan.

Însă, şeful instituției a evitat să spună dacă Ala Nemerenco a scris și o lucrare de masterat.

– Diploma a fost acordată în baza unei teze de master?
– Dumneavoastră deja, respectiva procedură o puteţi găsi în actele respective ale timpului respectiv, a comentat directorul Şcolii de Management în Sănătate Publică, Oleg Lozan.

Totodată, Oleg Lozan susţine că acuzaţiile apărute în spaţiul public la adresa fostului ministru al Sănătăţii sunt nefondate.

„Ceea ce asistăm acum este o calomnie, bănuiesc, cu origini politice, care, din păcate, are repercursiuni asupra reputaţiei Şcolii de management în sănătate publică.”, a afirmat directorul Şcolii de Management în Sănătate Publică, Oleg Lozan.

Câte despre site-ul instituţiei, care nu mai poate fi accesat după publicarea informaţiilor privind diploma de master a Alei Nemerenco, Oleg Lozan spune că pe portal se fac unele lucrări, de aceea va fi nefuncţional o perioadă.

Recent, bloggerul Eugen Luchianiuc a publicat un articol, în care susţine că Nemerenco are diplomă de master, deși nu ar fi fost la ore și nici în lista absolvenților nu s-ar regăsi. 

În replică, într-o postare pe Facebook, consilierul prezidenţial a confirmat că nu a urmat cursurile de master la Şcoala de Management în Sănătate Publică, dar susţine că a fost profesor acolo. În 2019, Ala Nemerenco a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Maiei Sandu. Potrivit CV-ului făcut public, Ala Nemerenco este și doctor în științe medicale, titlu pe care nu l-ar fi putut obţine în lipsa unei diplome de master.


Preluat de la: Publika.md