Cazul de la „Alecu Russo”: Ce va fi cu profesoara acuzată că ar fi lovit o elevă

Filmulețul a fost postat azi, pe un canal de telegram, dar cazul a avut loc acum aproximativ două săptămîni, la liceul Alecu Russo din capitală. Din imagini se vede că profesoara strigă la cineva și trîntește o carte, iar cîțiva elevi se amuză. Directoarea liceului teoretic Alecu Russo spune că, a doua zi, la școală a venit mama elevei la care a strigat profesoara și s-a făcut o investigație internă.

„Am ascultat ambele părți. O parte a zis că cartea a fost aruncată în elevă. Profesoara a zis că doar a scăpat cartea din mînă. Nu au coincis versiunile. Am intervenit conform procedurii. Din partea mamei plîngeri oficiale nu au fost, ea a venit doar la discuții.”, Lora Girleanu, directoarea liceului teoretic „Alecu Russo”.

La ședința cu administrația școlii, mama copilei a cerut ca profesoara să-și ceară scuze în fața elevilor, iar comisia de etică a constatat că aceasta a încălcat regulamentul, deoarece a strigat la elevi și a reacționat impulsiv.

„Cazul a fost examinat și de o comisie externă. Așteptăm rezultatele. Sancțiune o să fie, dar gravitatea urmează să o stabilim. Cadrul didactic va fi penalizat.” , Lora Girleanu, directoarea liceului teoretic „Alecu Russo”.

Incidentul a fost discutat, astăzi, la ședința primăriei.

„Rog să solicitați toată informația de la ministerul Educației, care este situația și ce măsuri sînt luate. Totodată, rog să formulați propuneri către minister, nu ar fi rău ca în clasele de studii poate chiar și să fie instalate poate chiar și camere de supraveghere.”, Ion Ceban, primarul capitalei.


Preluat de la: Noi.md