Caz ȘOCANT la Merenii Noi. Un adolescent ar fi fost bătut de şeful sectorului de poliţie din localitate

Ultimele zile din vacanţa de vară s-au transformat într-un adevărat coşmar pentru un adolescent de 14 ani din satul Merenii Noi, Anenii Noi. Băiatul ar fi fost agresat în timp ce se afla pe un teren de joacă de lângă casă chiar de şeful sectorului de poliţie din Mereni, Sergiu Calmîc. Incidentul ar fi avut loc în data de 30 august.

Adolescentul le-a spus anchetatorilor că era așezat pe o bordură și se juca în telefon, iar poliţistul a apărut împreună cu fiul său minor de după colțul casei și fără să-i spună ceva, l-ar fi doborît la pământ. Bărbatul și-a pierdut echilibrul și a căzut peste copil.

Am încercat să discutăm cu mama adolescentului care ar fi fost agresat, însă nu am găsit-o acasă. Femeia nu a răspuns nici la telefon. Bunica ne-a spus însă că nu cunoaşte nimic despre acest caz.

– Nu ştiu eu de asta.
– Nu aţi auzit nimic?
– Nu eu am fost la doctor.

Şi vecinii o fac pe mortul în păpuşoi.

„Prima dată aud aşa ceva. Prima dată.”

„Eu dacă nu ştiu, nu ştiu. Nu am auzit.”

– Nu, nu, nu. Daţi-mi pace, că …
– Vă temeţi, sau care e motivul?
– Păi de ce… Azi el, mâine eu.

Primarul Andrei Druzi suţine că Sergiu Calmîc ar mai fi fost implicat în scandaluri de acest fel. Alesul local presupune că poliţistul i-ar fi băgat în spaimă pe vecini şi ar încerca să intimideze familia adolescentului agresat.

– Eu cred că oamenii se tem să vorbească. Se tem să vorbească. Ei nu vor să intre în conflict cu poliţistul.
– Dar mama, bunica, la sigur ştiu, de ce nu doresc să vorbească?
– Sergiu Calmîc a fost ieri la ei acasă. A treia variantă nu-i! Sau le-a propus bani sau i-a speriat, a afirmat primarul satului Merenii Noi, Andrei Druzi.

Pe poliţistul implicat în scandal l-am găsit la serviciu, în satul vecin.

„Nu este adevărat, nu este o informaţie veridică. A fost doar un conflict, fără agresări fizice, fără nimic. Nu a fost niciun conflict, a fost o neînţelegere acolo. Copiii între dânşii, ceva acolo nu s-au înţeles şi a fost o neînţelegere.”, a spus şeful sectorului de poliţie din Mereni, Anenii Noi, Sergiu Calmîc.

Într-un interviu telefonic, luni, Sergiu Calmîc ne declara altceva.

„O eroare a fost, a fost interpretat greşit. Eu în genere nu m-am aflat acolo. Nu a fost nimic acolo, nu este veridică informaţia, vă spun.”, a menționat şeful sectorului de poliţie din Mereni, Anenii Noi, Sergiu Calmîc.

Şeful Inspectoratului de Poliţie din Anenii Noi a declarat că este iniţiată o anchetă de serviciu în acest caz, iar materialele au fost trimise Procuraturii raionale prin poştă. El a refuzat să ofere însă mai multe detalii.

„Eu nu-s în drept de a vă oferi altă informaţie decât cea pe care v-am oferit-o dumneavoastră, ca să nu influenţăm rezultatele anchetei respective.”, a comunicat şeful IP Anenii Noi, Dorin Tomşa.

Şeful Procuraturii din Anenii Noi, Aurel Burlacu, spune că nu a recepţionat, deocamdată, niciun material, şi ne-a cerut să revenim zilele următoare cu un apel.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie