Caz șocant în Brazilia. Un bărbat de culoare, ucis în bătaie de doi agenţi de pază ai unui supermarket

În mai multe oraşe braziliene au avut loc proteste violente, după ce un bărbat de culoare a fost ucis în bătaie de doi agenţi de pază ai unui supermarket. Incidentul s-a produs în urmă cu două zile, la Porto Alegre, iar un video care a surprins momentul a fost publicat pe reţelele de socializare.

Victima, în vârstă de 40 de ani, a fost lovită de mai multe ori în cap de paznicii unui magazin. Potrivit presei internaţionale, unul dintre cei doi agenţi de pază este ofiţer de poliţie militară, care se afla în afara programului. Indivizii au fost reţinuţi, iar reprezentanţii supermarketului au anunţat că au reziliat contractul cu firma de pază.

Totul ar fi început de la ameninţarea unei angajate de către bărbatul ucis. În consecinţă, femeia a chemat paznicii. Primele rezultate ale anchetei arată că victima a murit asfixiată. După apariţia imaginilor, protestele din faţa magazinului au degenerat în violenţe. Manifestanţii au spart vitrinele şi au distrus maşinile din parcare.

Proteste asemănătoare au avut loc la Sao Paulo, Brasilia şi Rio de Janeiro. Oamenii au cerut închiderea întregii reţele de magazine.


Preluat de la: Publika.md