Caz revoltător la Căuşeni. Rudele unei victime a COVID-19 acuză medicii de furt

Caz revoltător la Căuşeni. Rudele unei femei care a murit acum cinci zile la Spitalul Raional din cauza COVID-19, acuză angajaţii medicali că i-au furat bunurile defunctei. Mai exact, au dispărut telefonul mobil şi bijuteriile din aur ale victimei din Ştefan Vodă. Poliţia s-a autosesizat, iar administraţia instituţiei medicale a iniţiat o anchetă internă pentru a stabili la cine au ajuns obiectele, mai ales că există riscul ca acestea să transmită virusul.

Pe adresa noastră electronică a fost expediată o plângere semnată de către fiul victimei. Tânărul susţine că mama sa, de 60 de ani, a ajuns în stare gravă la Spitalul Raional Căuşeni în data de 10 aprilie.

O zi mai târziu, pacienta s-a stins din cauza noului tip de coronavirus, iar în 13 aprilie, rudele au venit să ia corpul neînsufleţit al femeii şi au depistat cu stupoare lipsa bunurilor sale.

Feciorul defunctei, Nicolai Diuvenji, a mai scris că angajaţii Spitalului din Căuşeni au declarat că nu ştiu cum au dispărut lucrurile. De asemenea, le-au spus spus că acestea puteau să ajungă la apropiaţii unei alte femei din satul Carahasani, raionul Ştefan Vodă, care a murit în aceeaşi noapte din cauza COVID-19. Astfel, au luat legătura cu rudele celei de-a doua decedate pentru verifica acest lucru.

„Am aflat că şi ei au suferit pierderi în sumă de 500 de lei, telefon şi lanţ de aur. Doar că s-au întors a doua zi la spital şi li s-au returnat banii, şi telefonul. Lanţul de aur lipsea”, a scris tânărul.

Contactat telefonic, vicedirectorul medical al Spitalului Raional Căuşeni, Viorel Ciobanu, a declarat că în acest caz a fost deschisă o anchetă internă.

„Ne-am autosesizat şi am declanşat o anchetă internă. Tot personalul, care a fost implicat a scris explicaţii. De acum s-a discutat şi cu colaboratorii poliţiei, dar până la urmă urmează a fi stabilit dacă au fost sau nu au fost. Vă daţi seama că la un COVID-19, bunurile practic nu trebuie atinse”, a comunicat vicedirectorul medical la Spitalului Raional Căuşeni, Viorel Ciobanu.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Căuşeni, Ştefan Burdilă, a declarat că presupuşii păgubaşi n-au reclamat iniţial cazul, dar oamenii legii s-au autosesizat.

„Ne-am autosesizat şi am demarat măsurile corespunzătoare, investigaţiile corespunzătoare”, a afirmat şeful IP Căuşeni, Ştefan Burdilă.

Burdilă a refuzat să ofere mai multe detalii despre acest caz, dar a precizat că va reveni ulterior cu informaţii.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie