Caz CUTREMURĂTOR în spitalul din Hîncești! Au luat copilul și l-au aruncat lîngă pat ca pe un gunoi (VIDEO)

O femeie din raionul Hîncești a trăit cliipe de coșmar și o adevărată dramă, după ce a ajuns la spitalul raional din Hîncești cu naștere prematură.

Din cauza ignoranței medicilor, Lilia Gatman a pierdut copilașul și a fost supusă unui tratament inuman.

Femeia a povestit cu lux de amănunte într-un interviu pentru Hîncești TV cum a fost tratată la spital.

Lilia Gatman spune că a stat două ore în hol cu dureri, iar asistentele medicale făceau glume pe seama ei. ”Are cistită, cum să nască acum”, spuneau ele.

Ulterior, starea femeii s-a agravat, însă a fost lăsată să-și nască singură pruncul. 

”Ajutați-mă să nasc copilul”, se ruga ea, la care medicul i-a răspuns: ”Puneți-i o capelniță, să-l nască singură”.  

După ce a născut însă calvarul nu s-a terminat. ”Au aruncat copilul ca pe un gunoi pe pat”, spune Lilia.

Mai mult, una din asistente a mustrat-o că a murdărit lenjeria. ”Ia ce face. Ție îți place ce ai făcut? Tu nu vezi că eu abia am schimbat albiturile? Mai bine m-aș duce cu ziua la prășit prin soare decât să strâng gunoiul din urma voastră”, i-a reproșat asistenta. 

Ulterior, medicii au afirmat că ea a născut un prunc mort și că fătul deja nu mai era viu de patru zile. Lilia Gatman spune după naștere i s-a făcut chiuretaj fără anestezie și deși suferea dureri infernale a fost amenințată să nu țipe că altfel va fi desfigurată.  

Chinurile au continuat și după ce lăuza a fost dusă în salon. Invocând că femeia e suspectă la COVID-19, angajații spitalului nu i-au adus în cameră nici apă, nici mâncare. Chiar și alimentele transmise de soț au fost lăsate la ușă și doar după ce bărbatul i-a ”mulțumit” unei asistente, aceasta a intrat fără frică de COVID-19 în salon și i-a dat lăuzei să mănânce. 

După difuzarea reportajului, managerul spitalului raional Hîncești, Petru Ciubotaru a recunoscut pentru Sănătate INFO că subalternii săi au avut un comportament grosolan față de pacientă, iar pentru aceasta vor fi pedepsiți aspru.

Totodată, au fost create doua comisii, una internă și alta de la Ministerul Sănătății.

Toate acestea însă nu-i vor putea întoarce Liliei copilul pierdut și nu vor putea șterge suferința de pe chipul unei mame îndurerate.

 

 

 


Preluat de la: Publika.md