Care sunt semnele că cineva ți-a accesat telefonul pentru a-ți citi mesajele de pe WhatsApp

Indiferent dacă aveți ceva de ascuns sau nu, experții au dezvăluit câteva semne care indică faptul că s-ar putea să nu fiți singura persoană care vă accesează telefonul mobil, să vă verifice mesajele de pe WhatsApp.

Verifică-ți istoricul de internet

Pe primul loc este cel mai vechi truc din carte – verifică-ți istoricul de internet. Acum, dacă aveți de-a face cu un spion de telefon cu experiență, șansele sunt puține să vedeți dacă a făcut acest lucru.

Dar chiar și atunci, verificarea istoricului de navigare ar putea dezvălui că cineva a fost pe telefonul tău fără ca tu să știi și să-ți verifice mesajele de pe WhatsApp. 

Uitați-vă la aplicații

Dacă spionul de pe telefon a fost suficient de inteligent pentru a-și șterge istoricul de navigare, este posibil să fi trecut cu vederea caruselul de aplicații.

Acesta poate fi accesat pe iPhone-uri atunci când glisați în sus din partea de jos a ecranului și faceți o pauză în centru pentru o clipă. În cazul modelelor mai vechi, puteți, alternativ, să faceți dublu clic pe butonul Home. Dacă ordinea aplicațiilor este diferită, atunci este posibil să fie ceva în neregulă.

Există o utilizare neobișnuit de mare a datelor

Primiți temutul mesaj text care vă anunță că alocația de date aproape s-a epuizat pentru luna respectivă puțin mai devreme decât în mod normal. Este posibil să puteți detecta acest lucru doar dacă cineva v-a spionat serios telefonul – dar o utilizare neobișnuit de mare a datelor ar putea fi totuși un semn.

Mesajele au fost citite fără ca tu să știi

Dacă toate mesajele tale de pe WhatsApp apar ca fiind citite, când de fapt nu ai dat click pe ele. S-ar putea să începeți să primiți mesaje de la prieteni care vă întreabă de ce nu ați răspuns, de exemplu. Din nefericire pentru toți spionii telefonici, nu puteți anula citirea unui mesaj. Acest lucru face ca prinderea lor să fie puțin mai ușoară.

Timpul petrecut pe ecran

Dacă timpul petrecut pe ecran a crescut brusc, acesta poate fi un alt indicator că cineva a intrat pe telefon fără știrea ta. Intrând în setări, puteți vedea toată activitatea din timpul de ecran. Pe lângă monitorizarea timpului total pe care l-ați petrecut pe telefon, puteți verifica, de asemenea, ce aplicații ați accesat și în ce moment al zilei. 

Primiți mesaje text ciudate sau jignitoare

Poate că spionul tău telefonic a auzit de sfatul anterior și atunci șterge toate conversațiile pe care le-a avut. Dacă apoi începeți să primiți mesaje ciudate sau furioase de la persoane care par să fi fost în conversație cu dumneavoastră, acesta ar putea fi un alt semn de joc murdar.


Preluat de la: Publika.md