Captură impresionantă de obiecte interzise la Penitenciarul 17 din Rezina. Ce au găsit angajaţii instituției într-un frigider

Obiecte interzise la Penitenciarul numărul 17 din Rezina. Angajaţii instituției au găsit într-un frigider, transmis de ruda unui deţinut, 37 de telefoane mobile şi șapte modemuri Wi-Fi.

Deţinutul ar fi transmis frigiderul rudelor pentru reparaţie. Administraţia penitenciarului numărul 17 face investigaţii, pentru a depista toate circumstanţele acestui incident. Totodată, instituţia a informat Inspectoratul de Poliţie Rezina, pentru a cerceta cazul şi a-i trage la răspundere pe cei vizaţi.

Conform legii, persoanele care introduc substanțe sau obiecte interzise în instituţiile de detenţie riscă dosar penal, să achite amendă de până la 30 de mii de lei sau să facă jumătate de an de închisoare.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, în prima jumătate a acestui an, gardienii au descoperit în penitenciare 886 de telefoane, dintre care 793 au fost găsite pe teritoriul instituţiilor, iar 93-  în timpul verificărilor la intrarea în închisori.


Preluat de la: Publika.md