Calendar ORTODOX 27 ianuarie. Ce sărbătoare importantă are loc

Este mare sărbătoare în ziua aceasta pentru toți creștinii, fiindcă are loc pomenirea Aducerii moaştelor Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur. Iată ce trebuie să știe credincioșii despre această sărbătoare.

Sfântul Ioan Gură de Aur a fost izgonit nu o dată, ci de două ori din scaunul patriarhal, pentru lui nu îi era teamă să îi critice pe înalții conducători ai imperiului în care locuia. Astfel, el și-a dus ultimele zile în exil, departe de tot ceea ce cunoștea, fiind aprig la adresa conducătorilor, dar vorbind cel mai dulce despre credința ortodoxă și despre Dumnezeu.

El s-a stins în anul 407 și a fost îngropat în Comane, iar abia după 30 de ani el avea să se întoarcă acasă și să fie recunoscut drept sfânt. Unul dintre ucenicii săi, pe nume Paclu, a devenit patriarhul Constantinopolului și a primit aprobarea să ia moaștele Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur.

Astfel, în anul 438 Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur a ajuns din nou acasă, iar după ce a fost mutat la mai ulte biserici, moaștele sale au rămas la Biserica Sfinţii Apostoli, moaștele sale au fost furate de cruciați în 1204 și ele au fost înapoiate de Papa Ioan Paul al II-lea abia în anul 2004.


Preluat de la: Timpul.md