Călătorii cu transportul public din Barcelona, rugați să păstreze tăcerea pentru a limita răspândirea coronavirusului

Călătorii cu transportul public din Barcelona sunt rugați să păstreze tăcerea, pentru a limita răspândirea coronavirusului, relatează Euronews, transmite digi24.ro.

Orașul spaniol a fost printre primele care au introdus „transportul silențios”, iar acum și regiunea La Rioja și Insulele Baleare au adoptat această măsură. Ideea se bazează pe recomandările experților în sănătate.

Maria Cruz Minguillon, cercetător la Consiliul Național de Cercetare din Spania (CSIC), a explicat presei „oamenii care strigă sau vorbesc la telefon pot emite cu până la cincizeci de ori mai multe particule” de virus.

Studiile științifice europene arată că transportul public nu este o zonă cu risc mult mai mare de contaminare, însă măsura transportului silențios ar putea îmbunătăți situația în ceea ce privește răspândirea virusului, a spus Isidre Gavin i Valls, secretarul pentru infrastructură și mobilitate al guvernului catalan.

Mulți oameni s-au temut, pentru că este dificil să păstrezi distanțarea în transportul public, dar prin măsuri precum interzicerea mâncării și a băuturii și păstrarea tăcerii, reducem riscurile”, a adăugat eaPăstrarea tăcerii în transportul în comun este doar o recomandare și nerespectarea ei nu va duce la nicio sancțiune, au confirmat autoritățile.


Preluat de la: Publika.md