Bitcoin s-a prăbuşit total. Scăderi colosale pentru cine a cumpărat

Bitcoin a scăzut sub pragul de 30.000 de dolari, joi, întrucât cea mai cunoscută criptomonedă a intrat într-un declin abrupt în ultimele două săptămâni, după ce şi-a majorat valoarea de patru ori pe parcursul anului trecut.

Moneda digitală a înregistrat o scădere de 17%, joi, şi a atins nivelul de 29.246 de dolari, conform datelor CoinDesk, citate de CNBC. Momentul marchează un declin de 30% în doar două săptămâni, după ce în data de 8 ianuarie bitcoin a atins un maxim istoric de 41.960 de dolari.

Nu există un motiv clar pentru aceste scăderi, dar CNBC notează că volatilitatea este cea care a făcut-o un instrument populari pentru traderi în ultimii ani.

Datele CoinDesk arată că ethereum, a doua cea mai mare monedă digitală ca valoare totală de piaţă, a scăzut chiar mai mult decât bitcoin, joi, înregistrând un declin de 22% până la 1053 de dolari. Ether a înregistrat o creştere de peste 470% pe parcursul anului trecut.

Preşedintele Joe Biden l-a ales pe Gary Gensler pentru a conduce autoritatea de supraveghere financiară din SUA, cunoscută drept SEC. El e un fost bancher al Goldman Sachs care a ocupat întrecut funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Tranzacţii cu Contracte Futures pe Mărfuri (CFTC). Mai mult, Gensler este profesor la MIT, iar printre cursurile predate de el se regăsesc şi cursuri despre blockchain şi monede digitale, scrie businessmagazin.ro.


Preluat de la: Publika.md