Bucurie pentru copii. În patru localități din țară au fost amenajate terenuri de joacă moderne

Sărbătoare pentru copiii din alte patru localităţi din ţară, unde au fost inaugurate terenuri de joacă moderne şi colorate. Zonele de agrement sunt amenajate în raioanele Șoldănești, Fălești, Telenești şi Râşcani şi au fost construite la iniţiativa echipei Partidului „Şor”. Panglicile au fost tăiate cu muzică veselă, animatori şi zeci de copii bucuroşi. 

„Eu sunt fericită, dar ei sunt şi mai fericiţi. Până acum nu aveau unde se juca. Ei când au văzut prima data tocmai nu aveau aer”, a spus o femeie.

„Plăcut surprinşi am rămas. Fetiţa chiar demult aştepta cu nerăbdare, să venim să se joace la tobogan”, a afirmat o altă femeie.

Primarul satului Obreja Veche, Zinaida Mocanu, care a aderat recent la Partidul „Şor”, spune că deşi localitatea are multe necesităţi, amenjarea unui teren de joacă era o prioritate.

„Toate gândurile şi toţi cei maturi ce gândesc, drumuri în sat, lumină în sat. Dar la copii le trebuie şi apă şi lumină şi un teren de joacă. Iată visul meu şi al dumneavoastră, al obrejenilor, astăzi, s-a realizat cu succes”, a declarat Zinaida Mocanu.

Aşa a început veselia pe terenul de joacă proaspăt amenajat în oraşul Şoldăneşti, condus de un primar socialist.

„E frumos, e bine, o distracţie minunată pentru copii. Ar fi bine mai multe să se deschidă”, a menționat un bărbat.

„Suntem mulţumiţi, copiii noştri o să aibă un spaţiu unde să se dezvolte şi sănătos şi plăcut pentru dânşii”, a spus o femeie.

Zona de agrement a fost amenajată în cadrul programului „Câte un teren de joacă pentru copii în fiecare sat”, lansat de echipa Partidului „Şor”. Astfel, a fost îndeplinită solicitarea unei mame care-şi dorea nespus de mult un loc de joacă pentru cei doi pici ai ei.

„Mă uitam într-o seară pe facebook, am văzut o deschidere de teren. Zic, nu suntem din partid, dar dă să încercăm. Am scris un sms către echipă. Receptivitatea a fost imediată”, a precizat un bărbat.

Va fi mai veselă şi copilăria picilor din satul Duruitoarea, raionul Râșcani: „Eu trăiesc aici, alături, dar încă nu am văzut aşa ceva aici”.

Terenul de joacă a fost amenajat în cadrul aceluiași proiect, chiar dacă la cârma localităţii se află un primar din PSRM.

„Pe timpul nostru, când eram copii, nu era posibilitate, erau timpurile mai grele. Când au fost copiii noştri, la fel. Dar, măcar, o să avem noroc să vină nepoţii noştri să vină se joace aici”, a spus o femeie.

În siguranţă se vor juca de acum înainte şi copiii din satul Brânzenii Noi, raionul Teleneşti.

„Ca părinte este foarte important, căci este o distracţie pentru copii şi o linişte pentru părinţi”, a menționat o altă femeie.

Primarul Veaceslav Tcaciuc, ales pe listele Blocului ACUM, şi-a exprimat recunoştinţa pentru realizarea acestui proiect.

„Este primul obiect de menire culturală pentru copii. Este binevenit. Avem teren sportiv de minifotbal, dar acolo nu avem ceea ce este aici”, a declarat Veaceslav Tcaciuc, primarul satului Brânzenii Noi.

Proiectul social „Câte un teren de joacă pentru copii în fiecare sat”a fost implementat deja în 22 de localităţi.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie