Brazilia devine a doua țară care depășește pragul de un milion de infectări

Epidemia de coronavirus din Brazilia nu dă niciun semn de regres, din contră, țara continuă să treacă prin creșteri record ale numărului de infectări. Vineri, țara sud-americană a înregistrat cel mai mare număr de infectări într-o singură zi din orice țară de la începutul pandemiei – 55.209 infectați. Conform datelor worldometers.info, acestă creștere masivă a dus bilanțul total dincolo de un milion.

Brazilia devine a doua țară, după SUA, care depășește pragul de un milion de infectări. Creșterea masivă a numărului zilnic de cazuri, de peste 55.000, nemaivăzută până acum, arată gravitatea crizei din această țară dar și pe de pe continentul sud-american, scrie digi24.ro.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro, un cunoscut adversar al măsurilor de carantină și restricție pentru stoparea coronavirusului, a spus în repetate rânduri că boala nu este decât o „gripă ușoară”. În trecut, el a făcut flotări cu protestatarii anti-restricții, a înlocuit ministrul Sănătății cu un general loial lui, și a participat la mai multe proteste anti-restricții și anti-carantină. Situația din Brazilia este cu atât mai gravă cu cât numărul infectărilor și deceselor zilnice se menține ridicat de aproape o lună. 


Preluat de la: Publika.md