Brazii de Crăciun, aruncați la întâmplare. Locuitorii Capitalei, revoltați de faptul că responsabililor de la Primărie le ia prea mult timp ca să adune pomii

După sărbători, mai mulți brazi au fost aruncați la tomberon sau chiar lăsați în fața blocurilor. Oamenii se arătă indignați și spun că responsabilii de la Primărie nu iau măsuri, mai ales că tot ei au îndemnat locuitorii Capitalei să îi lase pe platformele pentru gunoi.

Pe strada Andrei Doga din sectorul Râșcani, brazii au fost lăsați chiar în fața blocurilor. Locatarii spun că acest tablou poate fi admirat de câteva zile. 

„De vreo trei zile stă bradul afară și nu are nimeni grijă ca să vină și să facă curățenie. Astăzi a rămas doar bradul, dar era dezastru. Acum încă îi unul, dar așa stăteau câte patru”.

„Acești brazi stau mai bine de o săptămână. Nu-mi place deloc. Bine că nu stau aruncaţi în drum. E groaznic”.

Oamenii sunt revoltați de faptul că responsabililor de la Primărie le ia prea mult timp ca să adune brazii din oraș. 

„Primăria a cerut oamenilor să îi lase într-un singur loc, iar angajații de la salubritate să-i strângă și să-i recicleze pentru îngrășăminte. Au strâns de acolo, dar aici ați văzut câți brazi stau? E urât”.

„E neglijență din partea celor care trebuie să-și facă treaba. Noi achităm pentru întreținerea blocurilor, dar după cum se vede, nu se face treabă”.

„Primăria a spus să lăsăm brazii, pentru a fi duşi la reciclare. Unde și când îi vor strânge nu se cunoaște”.

„Negativ. Ar trebui de organizat ca să fie strânși, nu ca să se tăvălească peste tot”.

Reprezentanții de la „Spații Verzi” spun că angajații de la salubrizare încă colectează brazii. La fel ca şi în anii precedenţi, molizii ajung la staţiile de compostare, unde sunt mărunţiţi şi transformaţi în îngrăşământ pentru plante. 

„Brazii se colectează. Pe parcursul săptămânii trecute, s-au colectat vreo cinci remorci la platforma noastră de deșeuri biodegradabile. Mai sunt încă, pentru că brazii se acumulează pe platformele de deșeuri aparte. Săptămâna viitoare o să începem a toca brazii”, a afirmat directorul Întreprinderii municipale „Spații Verzi”, Serghei Carp.

Colectarea pomilor de Crăciun va dura până la sfârșitul săptămânii viitoare.


Preluat de la: Publika.md