Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim nu s-a redeschis duminică, așa cum era prevăzut

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, închisă de două luni din cauza pandemiei de coronavirus, nu s-a redeschis duminică pentru publicul larg, aşa cum au anunţat în ziua precedentă autorităţile religioase, a constatat AFP, transmite Agerpres.

Construită pe locul unde Iisus a fost răstignit şi înmormântat, conform tradiţiei creştine, biserica a fost închisă la data de 25 martie, cu puţin timp înainte de sărbătorile pascale, în contextul măsurilor fără precedent impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus în Israel şi teritoriile palestiniene.

Situl este situat în Ierusalimul de Est, în Oraşul Vechi, ocupat şi anexat de Israel. În fiecare an, biserica este vizitată de milioane de pelerini.

Într-un comunicat publicat sâmbătă, autorităţile religioase care gestionează accesul la acest loc sfânt al creştinismului anunţau redeschiderea acesteia, dar pentru maximum 50 de persoane o dată, persoane fără febră sau simptome de infecţie şi care trebuie să poarte „măşti adecvate”.

Dar duminică dimineaţă, niciun credincios nu a putut intra în acest loc împărţit de mai multe biserici, spre dezamăgirea multora dintre cei care veniseră special pentru această ocazie, au constatat jurnalişti ai AFP.

Oficialii religioşi au spus că deschiderea a fost amânată, fără a furniza o altă dată, şi au invocat, în termeni voalaţi, dificultăţile în a număra şi controla credincioşii care intră în acest loc.

Constatând o încetinire a răspândirii virusului, autorităţile israeliene au relaxat măsurile de izolare în ultimele săptămâni în speranţa de a repune pe şine treptat economia ţării. Lăcaşurile de cult au fost autorizate să se redeschidă miercurea trecută pentru maximum 50 de persoane simultan în interiorul fiecăruia.


Preluat de la: Publika.md