BIRD va oferi 92 de milioane de Euro pentru a îmbunătăți eficiența sistemului de alimentare cu energie termică din Chișinău

Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare va acorda un credit de 92 de milioane de euro pentru sporirea eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică. Parlamentul a ratificat un acord de împrumut în acest sens, semnat la 30 septembrie 2020.

Investițiile oferite de partenerii de dezvoltare vor fi îndreptate spre dezvoltarea infrastructurii de producere a energiei termice şi electrice din municipiul Chişinău, precum şi a îmbunătăți calitatea şi eficienţa serviciilor de termoficare.

”Realizarea acestui proiect va contribui la alimentarea fiabilă cu energie electrică și termică, în special, a consumatorilor finali din municipiul Chișinău. De asemenea, vor fi efectuate investiții-pilot de eficiență energetică, care vor contribui la îmbunătățirea calității serviciilor de termoficare și la reducerea consumului de energie în clădirile respective, ceea ce va avea un impact social pozitiv”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Acțiunile prevăzute în proiect urmează a fi implementate până la sfârșitul anului 2025.


Preluat de la: Publika.md