Bilanțul global al îmbolnăvirilor a depășit pragul de 60 de milioane

La un an și o săptămână de la apariția primului caz de COVID-19 pe planetă, omenirea a depășit pragul de 60 de milioane de infectări.

Potrivit datelor disponibile, la ora redactării acestei știri, pe site-ul worldometers.info, la nivel global au fost confirmate, până acum peste 60,1 milioane de cazuri de contaminare, iar bilanțul deceselor a trecut de 1,4 milioane. În același timp, de la debutul pandemiei și până în prezent, peste 41,5 milioane de oameni din întreaga lume s-au vindecat de COVID-19.

Cea mai gravă situație este, în acest moment, în Europa, unde, potrivit sursei citate, până acum au fost confirmate aproape 16,1 milioane de cazuri de infectare. Urmează Asia, cu 16 milioane de cazuri și America de Nord cu 15,1 milioane de îmbolnăviri, scrie b1.ro.

În ceea ce privește clasamentul țărilor, cel mai grav bilanț de până acum este cel din Statele Unite ale Americii, cu aproape 13 milioane de contaminări și peste 265.000 de decese în rândul pacienților diagnosticați cu COVID-19. Pe locul al doilea în clasamentul negativ la nivel mondial figurează India, țară pe teritoriul căreia au fost testate pozitiv peste 9,2 milioane de persoane, iar alte peste 134.000 și-au pierdut viața fiind infectate cu coronavirus. Iar pe locul al treilea se află Brazilia, unde autoritățile au contabilizat până acum peste 6,1 milioane de îmbolnăviri și un bilanț al deceselor care a trecut de 170.000.

În Europa, cea mai gravă situație, în acest moment, este cea din Franța, a patra cea mai afectată țară, la nivel mondial. În Hexgon, bilanțul infectărilor a depășit 2,1 milioane, iar cel al victimelor a trecut de pragul de 50.000. Președintele francez, Emmanuel Macron, a anunțat marți că Guvernul de la Paris intenţionează să ridice măsurile de izolare instituite pentru a ține sub control pandemia de COVID-19 şi să permită deplasările începând cu data de 15 decembrie. Franța se află în carantină națională din 30 octombrie.

Pe 17 noiembrie 2019, în provincia Hubei din China apărea o boală misterioasă, ce marca începutul pandemiei de coronavirus care a schimbat în doar câteva luni viața tuturor locuitorilor planetei. Primul pacient ar fi fost un bărbat în vârstă de 55 de ani, potrivit South China Morning Post, care precizează și că pacientul zero nu a fost identificat nici până azi. În mod oficial, autoritățile de la Beijing ar fi identificat primul caz la data de 8 decembrie 2019.


Preluat de la: Publika.md