Biden i-a cerut scuze lui Zelenski

Biden şi-a cerut scuze în timp ce a anunţat un pachet suplimentar de ajutor pentru Ucraina, în valoare de 225 de milioane de dolari, în cadrul unei întîlniri bilaterale cu Zelenski pe care a avut-o vineri în Franţa. „Ştiţi, nu v-aţi înclinat, nu aţi cedat deloc, continuaţi să luptaţi într-un mod care este remarcabil, este remarcabil – şi nu vom pleca de lîngă dumneavoastră”, i-a spus Biden preşedintelui ucrainean. „Îmi cer scuze pentru săptămînile în care nu am ştiut ce va trece în ceea ce priveşte finanţarea, pentru că am avut probleme în a obţine proiectul de lege din partea unora dintre membrii noştri foarte conservatori, care îl reţineau, dar am reuşit să îl aprobăm”, i-a spus Biden lui Zelenski.

Preşedintele american a profitat de ocazie pentru a lăuda finanţarea suplimentară către Ucraina şi a anunţat un nou pachet de ajutor.

„De atunci, inclusiv astăzi, am anunţat şase pachete de finanţare semnificativă – astăzi semnez, de asemenea, un pachet suplimentar de 225 de milioane de dolari pentru a vă ajuta să reconstruiţi reţeaua electrică”, i-a spus el lui Zelenski. Întînirea de vineri a fost prima lor discuţie faţă în faţă de la vizita lui Zelenski la Washington, în decembrie, cînd cei doi au încercat să convingă opoziţia republicană să aprobe în Congres ajutorul suplimentar pentru Ucraina. Zelenski şi Biden se vor întîlni din nou săptămîna viitoare la summitul G7 din Italia, cînd cele mai bogate democraţii vor discuta despre utilizarea activelor ruseşti îngheţate după invadarea Ucrainei, pentru a oferi 50 de miliarde de dolari Kievului.


Preluat de la: Noi.md