Atleții vin la Jocurile Olimpice de la Paris cu aerul condiționat de acasă

Printre acestea se numără instalarea unui sistem de răcire în Satul Olimpic pe bază de apă colectată din Sena, în locul clasicelor aparate de aer condiționat, ceea ce va garanta că situl va avea o amprentă de carbon cu 30% mai mică decît un proiect de construcție tradițional.

Cu toate acestea, multe țări plănuiesc să folosească aparate de aer condiționat portabile în cel puțin o parte din camerele sportivilor, mai relatează Axios, preluînd Washington Post. Printre acestea se numără SUA, Marea Britanie, Danemarca, Italia și altele.

Decizia Comitetului Olimpic Australian de a instala aparate de aer condiționat în toate camerele sportivilor săi este „strategică pentru performanțe înalte” și este menită să îi ajute să doarmă, a declarat Anna Meares, liderul delegației țării, pentru The Guardian. Alexandra Palli, președinta Comitetului Olimpic Grec pentru sustenabilitate de mediu, a declarat pentru The Post că echipa a adus aparatele de aer condiționat ca răspuns la dorințele sportivilor săi.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, declara în luna martie că țările care doresc să își aducă propriile aparate de aer condiționat ar trebui să aibă „încredere în știința” din spatele noului sistem de răcire pregătit pentru Olimpiadă. Sistemul de răcire pe bază de apă din Satul Olimpic va prelua apă din rîul Sena pentru a răci centralele electrice. De acolo, apa răcită va fi trimisă prin conductele clădirilor, pentru a le răcori.


Preluat de la: Noi.md