Batrîncea: PSRM nu are nimic în comun cu candidatul independent – Dodon. Grupul de inițiativă pe care-l conduce poate colecta semnăturile

Grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului independent la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost înregistrat vineri, 11 septembrie. Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au acceptat cererea în ședință cu majoritatea, de la vot abținându-se unul singur. Astfel, poate fi demarat deja procesul de colectare a semnăturilor întru susținerea sa. Înainte de asta, însă, conducătorul grupului de inițiativă, care este nimeni altul decât deputatul socialist Vlad Batrîncea, a răspuns la câteva întrebări.

– Domnul Dodon s-a autodesemnat sau a fost desemnat de grupul de cetățeni?

Batrîncea: A fost desemnat de 100 de cetățeni ai Republicii Moldova, fiind candidat independent.

– De ce a fost necesară crearea unui grup de inițiativă cu membri ai unui partid, or asta nu ar însemna mușamalizarea intenției propriu-zise a partidului?

Batrîncea: V-aș ruga să nu uitați de calitatea de cetățeni ai Republicii Moldova. Partidul nu are nimic în comun cu organizarea grupului de inițiativă. Și cu titlu de informare, absoluta majoritate nu este membră a partidului.

– Nu a fost specificat în acte locul în care s-a desfășurat ședința. Puteți să ni-l spuneți?

Batrîncea: Ședința de constituire a grupului de inițiativă a avut loc în municipiul Chișinău, în incinta Filarmonicii Naționale.

 http://www.realitatea.md 


Preluat de la: Timpul.md