Banca Naţională va emite o monedă-omagiu pentru medici

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei  (BNM) a decis emiterea unei monede comemorative dedicată lucrătorilor din domeniul sănătății cu denumirea „Medicul meu – eroul meu”, iar cetăţenii sunt invitaţi să elaboreze concepte pentru elaborarea design-ului acesteia.

„Crearea acestei monede-omagiu vine să reflecte atitudinea de profundă recunoștință,  stimă și admirație în fața celor care își riscă viața în fiecare oră și clipă pentru a salva alte vieți. Fiecare dintre noi poate reduce din impactul negativ al situației epidemiologice – prin respectarea măsurilor de protecție personală și a celor din jur. Doar cu o asemenea implicare responsabilă manifestarea recunoștinței față de medici dobândește sens”, a menţionat guvernatorul BNM, Octavian Armașu. 

În acest context, Banca Națională încurajează toți cetățenii, care au atins vârsta de 18 ani,  precum și persoanele juridice, să propună conceptul de design al viitoarei monede.

Criteriile de bază pentru selectarea conceptelor se referă la originalitate, creativitate și coerența elementelor de design, astfel încât să fie posibilă executarea acestora pe suprafața monedei.

Fiecare participant va putea prezenta un singur concept, fiind obligat să respecte drepturile de autor și cele conexe. 

Conceptele de design vor fi examinate de către o comisie creată de BNM, care își rezervă dreptul de a le utiliza la elaborarea design-ului final.

Participanții vor transmite lucrările și o scurtă informație biografică la adresa consultare@bnm.md, cu specificarea „Concept pentru moneda dedicată medicilor”.

Termenul-limită este 15 august 2020.


Preluat de la: Publika.md