Avertisment de ultimă oră: Pericolul unui al doilea val de coronavirus este iminent!

Șansele apariției unui al doilea val de coronavirus sunt foarte mari având în vedere faptul că populația la relaxat și nu respectă regulile de distanțare socială. 

Autoritățile italiene responsabile de sănătate publică susțin că un al doilea val de coronavirus ar putea să vină chiar în toamnă.

„Nu putem exclude un nou val în toamnă”, a declarat pentru La Repubblica Massimo Galli, un specialist în boli infecțioase de la spitalul Sacco din Milano, avertizând că este încă „prea devreme” ca italienii să își lase măștile de protecție acasă.

Potrivit sursei citate, odată cu apariția măsurilor de relaxare, italienii au luat cu asalt cafenelele din peninsulă, plajele, dar și restaurantele, fără a țin cont de distanțarea socială.

Vânzările de măști de protecție, de negăsit la începutul carantinei, au început să scadă, potrivit Federației Farmaciștilor, obligația de a purta o mască în public urmând să fie eliminată la sfârșitul lunii – o decizie considerată „prematură” de Massimo Galli.

Lombardia, epicentrul pandemiei în Italia, a anunțat luni 143 de noi infecții înregistrate în 24 de ore. Până în prezent virusul a ucis 34.657 de persoane în Italia, potrivit ultimelor cifre făcute publice de autorități.

Numărul de noi infecții a rămas relativ stabil însă la sfârșitul săptămânii trecute autoritățile au îndemnat la precauție după ce au observat „semne de avertisment cu privire la transmiterea [COVID-19]” după identificarea a două focare în Roma, precizând că încă există o circulație importantă a virusului, scrie a1.ro.

„Haideți să rămânem precauți până vom avea un vaccin”, afirmă și dr. Franco Locatelli, directorul Consiliului Superior de Sănătate care consiliază guvernul.

„Italia a făcut un efort uriaș și a obținut rezultate extraordinare”, a declarat acesta, avertizând să „nu le facem să fie în zadar printr-un comportament puțin responsabil”.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie