Autocare cu moldoveni, blocate la graniţa Ucrainei cu Ungaria. REACȚIA companiei de transport

La hotarul dintre Ucraina și Ungaria unde au fost blocate mai mute autobuze cu moldoveni stau autocarele mai multor companii, inclusiv ucrainene. Este reacția companiei de transport, care a plasat pe Facebook o informație prin care a anunțat că cinci unități de transport au intrat în Ungaria, iar doritorilor de a reveni acasă li s-a pus la dispoziție un microbuz și rambursarea costului călătoriei.

Totodată, reprezentanții Companiei au punctat că, în prezent, în vamă au rămas pasagerii care și-au dat acordul ca să-și continuie călătoria.

Responsabilii din cadrul Ministerului de Externe de la Chişinău nu ne-au putut spune cifra exactă a conaţionalilor noştri rămaşi blocaţi în vama maghiară.

Amintim că 12 autocare cu moldoveni care urmau să ajungă la Praga, Cehia, au fost blocate mai multe zile la rând la hotarul dintre Ucraina şi Ungaria, iar 5 dintre acestea rămân şi astăzi în vamă. Potrivit Ministerului de Externe de la Chişinău, motivul reţinerii ar fi că operatorul care administrează ruta nu deţine actele necesare pentru transportul internaţional de pasageri. Responsabilii din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Transport Auto spun că nu pot comenta cazul întrucât ar fi vorba despre o companie de transport din Cehia.  


Preluat de la: Publika.md