Au fost numite trei cele mai vizitate țări din lume

Se știe că Italia, mai exact Veneția, a avut atît de mulți turiști, încît țara a introdus o taxă specială de turism pentru a reduce afluxul de vizitatori. Cu toate acestea, acest stat este în continuare ținta destinațiilor prioritare pentru vacanță, de aceea își păstrează locul în top-10 cele mai vizitate țări. UN Tourism a întocmit o statistică a destinațiilor turistice și a întocmit propriul clasament, relatează obozrevatel.

Franța a ocupat primul loc în clasament. Nu este de mirare, deoarece anul trecut rețelele de socializare au fost „inundate” cu fotografii în fața Turnului Eiffel din Paris din diferite unghiuri. Țara a avut un total de 100 de milioane de sosiri și a cîștigat 68,6 milioane de dolari din servicii turistice.

După Franța, pe locul doi s-a clasat centrul cumpărăturilor și al siestei – Spania. Aceasta a primit 85,2 milioane de vizitatori în 2023 și a cîștigat 92 de milioane de dolari de pe urma acestora, ceea ce depășește încasările rivalei sale, care a ocupat primul loc în topul călătorilor.

Pe locul 3 se află Statele Unite ale Americii, care a fost vizitată de 66,5 milioane de persoane din întreaga lume. Dar profitul țării a fost de 175,9 milioane de dolari, ceea ce face ca Statele Unite să fie lider în clasamentul țărilor care au obținut cel mai mare venit de pe urma turiștilor.


Preluat de la: Noi.md