Au ajuns în pragul disperării. Locatarii unui bloc din sectorul Botanica al Capitalei se pomenesc cu apartamentele inundate după fiecare ploaie

Sunt în pragul disperării. Locatarii unui bloc de pe strada Pandurilor, din sectorul Botanica al Capitalei, se pomenesc cu apartamentele inundate după fiecare ploaie. Şi asta deoarece blocul nu are acoperiş de mai bine de opt ani, după ce o companie nu a încheiat lucrările de construcție a mansardei. Oamenii au sesizat toate autoritățile competente, însă problema aşa şi nu a fost rezolvată.

19 apartamente sunt inundate după fiecare ploaie mai puternică. Ala Irenco locuieşte la penultimul etaj, dar apa ajunge până în apartamentul său. Femeia spune că din cauza umezelei este nevoită să facă reparație de trei ori pe an.

„După fiecare ploaie sau ninsoare, apa se prelinge pe pereți, ajunge la fereastră. Totul curge de pe pereții de sus”, a povestit locatara, Ala Irenco.

O altă locatară, care ne-a rugat să-i păstrăm anonimatul, spune că dacă nu vor fi luate măsuri, oamenii vor fi nevoiți să-și construiască acoperișul din banii proprii sau să-şi vândă apartamentele.

„Plouă în casă și la balcon. Toată noaptea m-am chinuit. Am pus prosoape pentru ca să strâng apa de jos. Apare mucegaiul, e umezeală și mi-e frică să nu ne îmbolnăvim noi și copiii”.

Oamenii spun că și scara blocului este inundată atunci când plouă.

„Băltoaca este și până acum aici. Iacă cum stă apa. Și pereții se macină de la umezeală, tencuiala cade și se prăbușește”.

„La balcon curge apa, când au bătut a căzut podul și pe scara blocului curge foarte tare. Plouă tare, nu poți ieși. De exemplu, mă tem să ies, curge în cap, cum afară curge”.

Locatarii blocului susţin că firma responsabilă de construcția mansardei se află în proces de insolvabilitate, iar administratorul ei a refuzat să achite prejudiciile.

Am încercat să obținem o reacție de la reprezentantul companiei respective, Nicolae Bostan, dar acesta nu ne-a răspuns la telefon. Am cerut mai multe detalii de la consilierul primarului Capitalei, Natalia Ixari, dar aceasta ne-a redirecționat la viceprimarul Victor Chironda, care nu ne-a răspuns nici la telefon şi nici la mesajele insistente. Publika TV a realizat mai multe reportaje despre situaţia acestor oameni, ultimul fiind difuzat în luna ianuarie. Atunci, primarul Ion Ceban a promis că se va documenta la acest subiect şi va veni cu soluţii.


Preluat de la: Publika.md