Atenție! Pe mai multe străzi din Capitală se vor efectua lucrări de curățare a arborilor

Pe mai multe străzi din Capitală astăzi se vor fi organizate lucrări de curățare sanitară și tăieri de igienă a arborilor, care se află într-o stare fitosanitară nesatisfăcătoare, au ramurile uscate şi cu procese de putrefacţie la tulpină sau prezintă pericol real pentru oameni și bunuri materiale.

Astfel, intervenția va fi organizată pe ambele părți în aliniamentul stradal de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronson  str. Al. Pușkin – str. M. Eminescu. Acestea se referă la 57 de copaci, tei, arțar și castan, care actualmente au o stare de vegetație lâncedă, fiind lipsiți de aspectul estetic decorativ.

Lucrările constau în transplantarea a 19 arbori, tăierea altor 38 și tocarea cioatelor, în scopul substituirii acestora cu specii decorative viabile, în special tei, cu înălțimea de 4-5 metri.

De asemenea sunt planificate lucrări de curățare/tăiere de igienă și elagaj, în baza actelor permisive, pe următoarele adrese:

–         str. Alecu Russo, 3/2;

–         str. Alecu Russo, 3/2;

–         str. Alecu Russo, 7/2;

–         bd. Moscova, 4/3;

–         bd. Moscova, 4/3.

E de menționat că lucrările de curăţare și tăiere a copacilor uscaţi, dar şi înlocuirea lor cu puieţi de talie înaltă, vor continua pe întreaga perioadă a repaosului vegetativ.


Preluat de la: Publika.md