Atac SÂNGEROS la sediul bursei din Karachi. Cel puţin şase persoane au murit, iar şapte au fost rănite (VIDEO)

Sediul bursei din Karachi, centrul financiar al Pakistanului, cunoscut ca şi Pakistan Wall Street, a fost luată cu asalt luni de către militanți înarmați. Conform agenției Reuters, cel puțin patru militanți înarmați au deschis focul în fața clădirii înainte să fie lichidați de către forțele de ordine. În total șase persoane ar fi fost ucise în urma schimbului de focuri, printre care și atacatorii.

Un polițist, prezent la fața locului, a arătat că atacatorii au deschis focul la intrarea în sediul bursei și au reușit să pătrundă pe terenurile bursei, dar nu este clar pentru moment dacă și în interiorul instituției.

Forțe de ordine puternic înarmate au înconjurat instituția, potrivit AP, iar filmări postate pe social media arată numeroase ambulanțe care preiau răniți.

Potrivit unor surse medicale, citate de Geo TV, de la locul incidentului au fost recuperate şapte cadavre, iar şapte persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Militanții au atacat clădirea, care este plasată într-o zonă de maximă securitate unde sunt găzduite și bănci private, cu grenade și focuri de armă, conform șefului poliției din Karachi, citat de agenția Reuters. Ei aveau să fie uciși de forțele de ordine.

Pentru moment, atacul nu a fost revendicat de nicio organizație.

Pakistanul se confruntă de mult timp cu violența militantă islamistă, dar atacurile s-au rărit în ultimii ani.

 


Preluat de la: Publika.md