AstraZeneca vrea să lanseze vaccinul anti-COVID la sfârșitul acestui an

AstraZeneca, producătorul britanic de medicamente, care lucrează la găsirea unui vaccin împotriva noului coronavirus, a depăşit, joi, estimările vânzărilor din trimestrul al treilea, scrie Reuters. Se aşteaptă ca Marea Britanie să lanseze un vaccin de succes la sfârşitul lunii decembrie sau la începutul anului 2021.

Compania a preluat dezvoltarea potenţialului vaccin COVID-19 al Universităţii Oxford, obţinând miliarde pentru finanţare şi semnând mai multe acorduri pentru a furniza peste trei miliarde de doze ţărilor din întreaga lume, scrie libertatea.ro.

Vânzările de produse, care exclud plăţile din colaborări, au crescut cu 7%, la 6,52 miliarde USD pentru cele trei luni încheiate la 30 septembrie, pe bază de monedă constantă, înaintea unui consens compilat de companie de 6,50 miliarde USD, scrie Reuters.

Datele din octombrie au arătat că vaccinul, numit AZD1222 sau ChAdOx1 nCoV-19, produce un răspuns imun atât la adulţii bătrâni, cât şi la cei tineri.  Este de aşteptat ca AstraZeneca să publice date despre studiile clinice avansante în următoarele săptămâni.

Cu toate acestea, compania a raportat câştiguri de bază de 94 de cenţi pe acţiune, mai mici decât aşteptările analiştilor, de 98 de cenţi. Se aşteaptă ca Marea Britanie să lanseze un vaccin de succes la sfârşitul lunii decembrie sau la începutul anului 2021.

AstraZeneca, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de vaccinuri, şi-a suspendat la 6 septembrie studiul clinic în Statele Unite, după ce în cadrul testelor din Marea Britanie a fost raportat un caz grav de afecţiune neurologică la un participant, posibil un caz de mielită transversă, potrivit estimărilor.


Preluat de la: Publika.md