Asistență non-letală de la NATO. ”Pentru atingerea acestui obiectiv s-a muncit mult”

Republica Moldova va beneficia de un pachet de asistență non-letală din partea Alianței Nord-Atlantice în scopul consolidării capacităților de apărare ale țării noastre. Decizia a fost luată în cadrul reuniunii miniștrilor Apărării ai statelor membre NATO, desfășurată la Bruxelles, transmite MOLDPRES.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a subliniat că asistența presupune consultanță, instruire și echipamente pentru protecția personală militară și pentru situații excepționale de diferit caracter.

Oficialul a specificat că ajutorul se va axa pe: dezvoltarea capacităților de apărare și securitate, modernizarea forțelor armate, consolidarea integrității, sporirea rezilienței instituțiilor naționale față de noile amenințări, dezvoltarea profesională a experților, combaterea amenințărilor hibride, apărarea cibernetică, promovarea comunicării strategice și diplomației publice.

„Pentru atingerea acestui obiectiv s-a muncit mult în echipă, de aceea aș vrea să mulțumesc tuturor celor implicați în gestionarea procesului de negociere și altor acțiuni care au precedat adoptarea unei decizii binevenite pentru întregul sector de apărare și securitate al Republicii Moldova”, a scris Anatolie Nosatîi pe o rețea de socializare.


Preluat de la: Publika.md