Arabia Saudită alocă Ucrainei un ajutor umanitar de 400 de milioane de dolari

Guvernul saudit a decis să aloce Ucrainei un pachet de ajutor umanitar în valoare de 400 de milioane de dolari – potrivit agenției de stat SPA. Sursa menţionată aminteşte că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și prințul moștenitor Mohammed bin Salman au avut, vineri, o conversație telefonică, în cadrul căreia liderul de la Kiev a salutat decizia Arabiei Saudite de a aloca un pachet suplimentar de ajutor umanitar de 400 de milioane de dolari.

De asemenea, președintele Zelenski i-a mulțumit prințului moştenitor pentru sprijinirea rezoluției ONU privind nerecunoașterea anexării de către Rusia a teritoriilor ocupate ale Ucrainei. RBC aminteşte că vineri seară, Volodimir Zelenski a anunţat că a discutat la telefon cu Mohammed bin Salman.

Cei doi lideri au convenit să coopereze pentru eliberarea prizonierilor ucraineni capturaţi de ruşi. În septembrie, datorită implicării prințului moştenitor al Arabiei Saudite, 10 luptători străini din armata Ucrainei au fost eliberați din captivitatea rusă.


Preluat de la: Publika.md