Apa din rîu care va fi folosită pentru Jocurile Olimpice de la Paris este contaminată

Acest lucru este dovedit de analiza grupului de monitorizare Eau de Paris, relatează European Pravda cu referire la agenția AP.

Rezultatele din probele de apă prelevate din Sena în primele opt zile ale lunii iunie au arătat concentrații de bacterii precum E. coli și enterococi peste limitele considerate sigure pentru sportivi.

Conform standardelor europene, limita de siguranță pentru E. coli este de 900 de unități formatoare de colonii la 100 de mililitri. Nivelurile de E. coli din Sena au depășit frecvent aceste praguri, în timp ce nivelurile de enterococi au scăzut și se află acum în limite sigure.

Poluarea este cauzată de precipitațiile abundente din Franța, care revarsă sistemul de canalizare, din care excesul de apă purtătoare de bacterii fecale este deversat în Sena.

Pe acest fond, reprezentantul oficial al Comitetului Olimpic Internațional, Christophe Dubi, și-a exprimat încrederea că evenimentele olimpice vor avea loc în rîu în această vară.

În timpul Jocurilor Olimpice, s-a promis că apa va fi testată zilnic la ora 3:00 dimineața pentru a determina dacă competiția ar putea desfășura conform planului. Potrivit organizatorilor, dacă rezultatele nu vor fi la standarde, competiția ar putea fi amînată pentru cîteva zile.

La începutul lunii martie, președintele Macron a promis că va înota într-o zi în Sena și a glumit că nu va anunța din timp data în cazul în care s-ar aduna o mulțime acolo. Primarul Parisului, Anne Hildago, a promis și ea că va înota în Sena înainte de Jocurile Olimpice, eventual cu președintele.


Preluat de la: Noi.md