Angajații IGSU continuă Campania de prevenire a înecurilor (FOTO)

Date îngrijorătoare. De la începutul acestui an, în bazinele acvatice din țara noastră și-au pierdut viața 79 de persoane, dintre care 14 minori.

În scopul prevenirii tragediilor, angajații IGSU continuă să informeze populația despre riscurile scăldatului în locuri neautorizate. Pe parcursul ultimelor zile salvatorii au mers pe plajele bazinelor acvatice pentru atenționarea oamenilor, dar și pentru instruirea acestora în domeniul bazelor securității vieții.

Campania de prevenire a înecurilor s-a desfășurat în mai multe localități din țară. Salvatorii au împărțit pliante și au vorbit cu oamenii de pe plaje despre riscul scăldatului în locuri neautorizate, dar și consumul de băuturi alcoolice înainte de a intra în apă. Mai mult, persoanele au primit instrucțiuni cu referire la monitorizarea copiilor în preajma bazinelor acvatice, fiind atenționați despre riscurile tragediilor în caz de înot nesupravegheat a acestora.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în cadrul desfășurării acțiunilor de prevenire, salvatorii au înmânat 4 398 de pliante informative, dar și au instruit 449 de administratori a piscinelor și locurilor de agrement. În total pentru informarea populației au lucrat 171 echipe mobile care au preîntâmpinat cazurile de înec în 504 localități din țară.

Campania de prevenire a înecurilor va continua pe tot parcursul perioadei estivale. Scopul acesteia este de a reduce riscul tragediilor care au loc la scăldat.

 


Preluat de la: Publika.md