Alimentele la care nu te-ai fi așteptat că ne stimulează excelent sistemul imunitar pentru tot anul

O serie de alimente furnizează nutrienții esențiali necesari pentru întărirea sistemului imunitar și menținerea sănătății pe tot parcursul anului.
Într-un articol publicat în New York Post, preluat de Mediafax, sunt prezentate cele zece alimente care supralimentează sistemul imunitar:   1. **Ciuperci**: Sunt bogate în seleniu, riboflavină și niacină, nutrienți esențiali pentru un sistem imunitar puternic.

  2. **Cartofi dulci**: Conțin beta-caroten, o formă de vitamina A importantă pentru sănătatea pielii și a sistemului imunitar.

  3. **Migdale**: Rezervor de vitamina E, un antioxidant vital pentru susținerea imunității.   4. **Iaurt**: Este o sursă de culturi vii și probiotice care contribuie la menținerea sănătății intestinului și la stimularea imunității.   5. **Frunze verzi, cum ar fi spanacul și varza kale**: Aceste alimente sunt bogate în fibre, antioxidanți și acid folic, esențiale pentru buna funcționare a sistemului imunitar. 6. **Ceai verde și negru**: Conțin polifenoli, flavonoide și L-teanină, compuși care stimulează sistemul imunitar.   7. **Varză**: O sursă de glutamină, un aminoacid care întărește sistemul imunitar.   8. **Usturoi**: Conține allicină, un compus cu proprietăți antibacteriene și antifungice.   9. **Orz și ovăz**: Aceste cereale conțin beta-glucan, un tip de fibră care stimulează sistemul imunitar.   10. **Pește**: Este bogat în seleniu și acizi grași omega-3, care protejează plămânii de infecții.   Kara Lydon, dietetician și consilier certificat în alimentația intuitivă, subliniază că diversele deficiențe de nutrienți – vitaminele A, C, E, B, D, seleniu, zinc, fier, cupru și acid folic – pot crește susceptibilitatea la boli. “De fapt, malnutriția este cea mai frecventă cauză de imunodeficiență din lume, așa că asigurarea unei alimentații adecvate este esențială pentru sănătatea imunitară”, adaugă Lydon.


Preluat de la: Timpul.md