Alimentele consumate în cantități impresionante de britanici în timpul izolării cauzate de pandemia de COVID-19

Bananele, puiul şi ouăle organice au fost cele mai căutate alimente în Marea Britanie în timpul izolării cauzate de pandemia de COVID-19, scrie digi24.ro.

Britanicii au cumpărat 48 de milioane de ouă în timpul izolării, iar vânzările de carne de pui organic au crescut cu 42%. Aceste alimente nu au mai fost atât de căutate din decembrie 2016.

Alimentele şi băuturile organice au înregistrat creşteri în vânzări de 6,1% în Marea Britanie, în perioada izolării, transmite The Guardian. Creşterea este aproape dublă faţă de cea a alimentelor obişnuite, care au avansat doar cu 3,2%.

În topul cererii au fost bananele organice, puiul şi ouăle, care au avut cele mai bune vânzări din decembrie 2016. Britanicii au cumpărat aproximativ 261.000 de banane organice pe zi şi 48 de milioane de ouă în 6 luni de zile. Vânzările de carne de pui au crescut cu 42%, legumele cu 23% şi ouăle cu 13%. Şi cererea de vin organic a depăşit vânzările de vin din gama obişnuită.

Sectorul de alimente organice este aşteptat să înregistreze vânzări de 2,6 miliarde de lire până la finalul anului, peste ultimele estimări de 2,5 miliarde de lire.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie